Jak připravit barevné rafaelo řezy | recept
Jak připravit barevné rafaelo řezy | recept. Kokosové kuličky rafaelo zná asi každý, u nás se těší oblibě jejich domácí napodobenina, která nesmí na Vánoce chybět. Jejich kouzlo tkví vedle výborné sladké kokosové chuti také v jejich neuvěřitelně snadné přípravě. Rafaelo řezy se připravují zkombinováním strouhaného kokosu, zahuštěného slazeného mléka a pro dospělé můžete navíc přidat trochu kokosového likéru. Důležitou roli u těchto řezů hraje i kakao a potravinářské barvivo, díky nim získají řezy neotřelý a efektní vzhled. U těchto kokosových pochoutek se obejdete bez pečení, budete je mít hotové raz dva.
Co je potřeba
- 250 g mletého kokosu + na závěrečné posypání
- 1 plechovka zahuštěného slazeného mléka
- 100 g moučkového cukru (či dle potřeby a chuti)
- 5 lžic kokosového likéru Malibu
- 3 lžíce kakaa
- několik kapek potravinářského barviva
Nejprve si do malé mističky nalijeme malé množství slazeného zahuštěného mléka, to odložíme stranou, budeme jím pak slepovat jednotlivé pláty. Zbytek mléka přelijeme do větší mísy. Následně k němu přisypeme kokos a promícháme, aby se obě ingredience zcela spojily. Dále můžeme přidat trochu kokosového likéru, a do takto vzniklé směsi přisypáváme po troškách moučkový cukr. Důkladně mícháme, aby se vytvořila tuhá hmota. Cukru můžeme použít i méně, záleží i na chuti.
Připravené těsto rozdělíme na tři části. První ponecháme stranou, do druhé nasypeme kakao a zapracujeme ho do ní. Třetí část opatrně obarvíme potravinářským barvivem, asi nejlépe vypadají řezy obarvené červeným barvivem, ale pokud jste dobrodružnější povahy, tak se fantazii meze nekladou.
Trochou másla vymažeme zapékací formu. Přesuneme do ní první část těsta a důkladně jí tam upěchujeme. Potom na ní nalijeme trochu slazeného mléka a rozetřeme jej.
Stejný proces opakujeme i s dalšími dvěma částmi těsta. Nakonec potřeme povrch zbylým mlékem a posypeme kokosem. Následně vložíme nádobu do lednice a necháme chvíli zatuhnout.
V posledním kroku vyjmeme nádobu s kokosovými řezy z lednice a překrojíme na poloviny. Jednu polovinu opatrně vyjmeme a přiklopíme jí tu druhou, lehce je k sobě přitlačíme. Poté je nakrájíme na kostky nebo jiné tvary. Uchováváme v chladu.
Diskuze k článku