Jak připravit barevné rafaelo řezy | recept
Jak připravit barevné rafaelo řezy | recept. Kokosové kuličky rafaelo zná asi každý, u nás se těší oblibě jejich domácí napodobenina, která nesmí na Vánoce chybět. Jejich kouzlo tkví vedle výborné sladké kokosové chuti také v jejich neuvěřitelně snadné přípravě. Rafaelo řezy se připravují zkombinováním strouhaného kokosu, zahuštěného slazeného mléka a pro dospělé můžete navíc přidat trochu kokosového likéru. Důležitou roli u těchto řezů hraje i kakao a potravinářské barvivo, díky nim získají řezy neotřelý a efektní vzhled. U těchto kokosových pochoutek se obejdete bez pečení, budete je mít hotové raz dva.
Co je potřeba
- 250 g mletého kokosu + na závěrečné posypání
- 1 plechovka zahuštěného slazeného mléka
- 100 g moučkového cukru (či dle potřeby a chuti)
- 5 lžic kokosového likéru Malibu
- 3 lžíce kakaa
- několik kapek potravinářského barviva
Krok 1
Nejprve si do malé mističky nalijeme malé množství slazeného zahuštěného mléka, to odložíme stranou, budeme jím pak slepovat jednotlivé pláty. Zbytek mléka přelijeme do větší mísy. Následně k němu přisypeme kokos a promícháme, aby se obě ingredience zcela spojily. Dále můžeme přidat trochu kokosového likéru, a do takto vzniklé směsi přisypáváme po troškách moučkový cukr. Důkladně mícháme, aby se vytvořila tuhá hmota. Cukru můžeme použít i méně, záleží i na chuti.
Krok 2
Připravené těsto rozdělíme na tři části. První ponecháme stranou, do druhé nasypeme kakao a zapracujeme ho do ní. Třetí část opatrně obarvíme potravinářským barvivem, asi nejlépe vypadají řezy obarvené červeným barvivem, ale pokud jste dobrodružnější povahy, tak se fantazii meze nekladou.
Krok 3
Trochou másla vymažeme zapékací formu. Přesuneme do ní první část těsta a důkladně jí tam upěchujeme. Potom na ní nalijeme trochu slazeného mléka a rozetřeme jej.
Krok 4
Stejný proces opakujeme i s dalšími dvěma částmi těsta. Nakonec potřeme povrch zbylým mlékem a posypeme kokosem. Následně vložíme nádobu do lednice a necháme chvíli zatuhnout.
Krok 5
V posledním kroku vyjmeme nádobu s kokosovými řezy z lednice a překrojíme na poloviny. Jednu polovinu opatrně vyjmeme a přiklopíme jí tu druhou, lehce je k sobě přitlačíme. Poté je nakrájíme na kostky nebo jiné tvary. Uchováváme v chladu.