Jak upéct cibulovo-sýrové rolky | recept
04. Říjen 2022
Cibulovo-sýrové rolky | recept. Pokud hledáte recept na jednoduše připravenou, chutnou a bezmasou chuťovku k pivu či vínu, která však může posloužit i jako předkrm či příloha, určitě vyzkoušejte následující recept. Skvělé cibulovo-sýrové rolky budete mít upečené raz dva (vyjma kynutí těsta) a výsledkem budete jistě mile překvapeni. Poradíme Vám také, jak náplň rolek obměnit.
Co je potřeba
Co je potřeba na těsto:
- 250 g hladké špaldové mouky
- ¼ kostky droždí
- 120 ml vlažné vody
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 vejce na potření
Na náplň budeme potřebovat:
- 2 lžíce másla
- 3 velké cibule (červené, žluté či jejich kombinace)
- 100 g strouhaného sýra (nejlépe chuťově výrazný – např. niva, balkánský sýr, čedar apod.)
- sůl, pepř, čerstvé bylinky (skvěle se hodí třeba rozmarýn či bazalka)
Tipy
- Zkuste přidat černé či zelené olivy.
- Rolky je možné naplnit také rajčaty a mozzarellou, špenátem a nivou, pórkem a uzeným lososem nebo třeba šunkou se sýrem.
Související články
Další zajímavé články
Jak na zapečenou zeleninu se smetanou a parmazánem | recept
Jak na zapečenou zeleninu se smetanou a parmazánem | recept. Nesmírně elegantní gratin z barevných kusů nasládlé zeleniny, která se ve spojení s…
Jak připravit tofu burger a upéct bezlepkové bulky | recepty
Jak připravit tofu burger + recept na bezlepkové bulky. Dokonce i v dnešní době bývá občas problém najít v restauraci chutné a zdravé vegeta…
Jak upéct taštičky plněné rajčaty a sýrem | recept
Taštičky plněné rajčaty a sýrem poslouží jako skvělá bezmasá chuťovka třeba k bílému vínu. Postup, jenž naleznete v následujícím článku, je…
Jak upéct vegetariánský Wellington | recept
Vegetariánský Wellington | recept. Určitě jste již slyšeli o hovězím Wellingtonu, který se připravuje z pravé svíčkové, ale existuje i jelení Wel…
Jak upéct závin s kapustou a uzeným tofu | recept
Závin s kapustou a uzeným tofu | recept. Slaný závin může posloužit jako svačina či lehký oběd, můžete jej však využít i pro slavnostnější chvíle. Mas…
Diskuze k článku