Jak upéct české buchty jako od babičky | recept
České buchty od babičky. Kynuté buchty, Honzovy nebo Honzíkovy buchty, to jsou tradiční buchty, které snad není potřeba představovat. Podle receptu ve videu od Dr. Oetkera si vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme zakryté utěrkou na teplém místě vykynout. Těsto rozválíme na pomoučeném vále a rozkrájíme na čtverce asi 6x6 cm veliké. Buchty plníme domácími povidly nebo tvarohovou náplní utřenou s cukrem a vaječným žloutkem, mletým mákem nebo rozemletými oříšky. České buchty pečeme při 190 °C asi 35 minut.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct mazanec v dortové formě | recept bez laktózy
Jak upéct mazanec v dortové formě | recept bez laktózy. Z tohoto neobvyklého těsta, na který jsem objevila recept na jednom zahraničním serveru,…
Jak upéct české buchty | recept
Každý z nás jistě zná klasické české plněné buchty. Jsou tak známé, že se dokonce dostaly do pohádek. Správný Honza si nezapomene do ranečku na cesty…
Jak upéct hrnečkovou vánočku | recept
Jak upéct hrnečkovou vánočku | recept. Vyzkoušela jsem upéct vánočku bez vážení přísad, jen odměřovanými čtvrtlitrovým hrnečkem. Mám ráda přesné dávko…
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Jak upéct ovesný linecký koláč | recept
Ovesný linecký koláč | recept. Pokud máte přebytek domácí marmelády nebo Vás honí mlsná a zároveň dbáte na štíhlou linii, vyzkoušejte linecký koláč z…
Recept na České buchty jsem kdysi dávno našla v časopise Vlasta. Už po prvním pečení mi bylo jasné, že tohle těsto je to pravé, že se nelepí, je heboučké a krásně se s ním pracuje. No a buchy? Zlaté a voňavé? Ty bych dokázala baštit celý den. Jenže od dob,y kdy jsem dosáhla svých 100 kg hmotnosti a léčím se na cukrovku, skončilo moje bujaré pečení. Kynutá těsto zbožňuji, hlavně pro vůni při pečení. Když jsme ještě bydleli na chalupě, voněla celá, až do podkroví a tato vůně dávala krásný pocit domova.
Teď peču sladkosti převážně jen pro návštěvy. A když si někdy udělám něco jen pro sebe, dělím se se sousedkami u nás, v býv. pečov. domě, aby toho na mě příliš nezůstalo, když hřeším při svém diabetu.
Kdysi jsem pekla buchty i dvakrát za týden. V mojí rodině byl vždy pátek a středa den, kdy byl moučný oběd a k tomu luštěninová polévka. Měli jsme to všichni rádi Teď mohu už jen vzpomínat....
Přesto ráda recepty sleduj,i mám jich obrovskou sbírku za 50 leté období svého vaření a pečení.Vlasta