Jak upéct české buchty jako od babičky | recept
České buchty od babičky. Kynuté buchty, Honzovy nebo Honzíkovy buchty, to jsou tradiční buchty, které snad není potřeba představovat. Podle receptu ve videu od Dr. Oetkera si vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme zakryté utěrkou na teplém místě vykynout. Těsto rozválíme na pomoučeném vále a rozkrájíme na čtverce asi 6x6 cm veliké. Buchty plníme domácími povidly nebo tvarohovou náplní utřenou s cukrem a vaječným žloutkem, mletým mákem nebo rozemletými oříšky. České buchty pečeme při 190 °C asi 35 minut.
Co je potřeba
500 g hladké mouky
1 balíček sušeného droždí
špetka soli
80 g cukru
1 sáček vanilkového cukru
250 ml vlažného kravského mléka
100 g másla
nastrouhaná kůra z citronu
1 ks slepičí vejce
náplň do českých buchet: švestková povidla
Tipy
Vyzkoušejte také recept na české buchty od babičky od Mirky a recept na domácí švestková povidla od jezziny.
Diskuze k videu