Jak upéct božský špaldový koláč s kardamomem a karamelovo-ořechovou glazurou| recept
21. Únor 2023
Jak upéct božský špaldový koláč s kardamomem a karamelovo-ořechovou glazurou| recept. Znamenitý moučník z neskonale vláčného špaldového těsta, kterému souhra kardamomu, citronové kůry a třtinového cukru dopřeje neodolatelnou vůni s jemným karamelovým tónem v závěru. Korpus se tím stane velmi elegantním podkladem pro luxusní karamelovou glazuru plnou intenzivních ořechů.
Co je potřeba
Na voňavý základ:
- 4 vajíčka
- 150 g hnědého třtinového cukru
- 150 g krupicového cukru
- 150 ml oleje
- 300 ml mléka
- 2 lžičky mletého kardamomu
- 2 lžičky citronové kůry
- 400 g hladké špaldové mouky
- 1 prášek o pečiva
Na karamelovo-ořechovou glazuru:
- 300 g krupicového cukru
- 100 ml vody
- 150 g másla
- 300 g vlašských ořechů
Tipy
Do kontextu celého moučníku skvěle zapadne i mletá skořice. Tou lze obohatit jak těsto, tak samotnou glazuru.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct lahodně jemný piškot s makovým krémem ze smetanového sýru a bílé čokolády | recept
Jak upéct lahodně jemný piškot s makovým krémem ze smetanového sýru a bílé čokolády | recept. Luxusní, smetanově jemný a čokoládově sladký krém s…
Jak upéct piškotové řezy s nugátem a čokoládovou polevou | retro recept
Jak upéct piškotové řezy s nugátem a čokoládovou polevou | retro recept. Léty osvědčená domácí variace na nugát, v podobě sladké kakaové sm…
Jak upéct vláčnou kakaovou bublaninu s meruňkami a tvarohem | recept
Jak upéct vláčnou kakaovou bublaninu s meruňkami a tvarohem | recept. Tato krásně barevná bublanina z litého kakaového těsta protknutého ochucený…
Jak upéct dortový korpus ze špaldové mouky | recept
Jak upéct dortový korpus ze špaldové mouky | recept. Pokud při pečení upřednostňujete špaldovou mouku před klasickou pšeničnou, asi víte, že je většin…
Jak upéct meruňkové řezy s kokosovým sněhem | recept
Jak upéct meruňkové řezy s kokosovým sněhem | recept. Tento příjemně svěží ovocný zákusek doplněný impozantní kokosovou pěnou z vyšlehaných bílků…
Diskuze k článku