Jak upéct bouřka řezy | recept
Tyto řezy pekla moje babička, jako děti jsme je milovaly. Pak jsem na tento báječný dezert zapomněla a v honbě za zdravou výživou možná i trochu zanevřela. Pravda, nejedná se o zrovna dietní recept, ale je po hříchu dobrý. Říká se mu bouřka řezy, protože těsto vytváří při pečení vlny, které tento dezert charakterizují, někdy ho můžete nalézt i pod názvem mraky, záleží na představivosti kuchaře. O lahodnosti dezertu svědčí i to, že jsem řezy musela péct dvakrát. Poprvé zmizely dříve, než jsem stihla pořídit reprezentativní foto.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Bouřka řezy jsou pro mne zcela něco nového, co vůbec neznám, takže se pokusím vyzkoušet.
Výborné dám až ozkouším. Vlasta
Tento moučník jsem pekla už za mlada,jmenoval se vlny a je výborný doporučuji zdraví Jitka M.
Mraky peču již 40 let ,jsou lahodné,vynikající,jen malá připomínka nemá se tech 10 minut otvírat trouba aby těsto vyběhlo a udělaly se mraky,a dělám bez čokolády je zbytečná
Děkuji za recept. Mraky znám, pekla jsem je kdys před více lety a recept se mně při stěhování ztratil.Je vynikající a nikdy nevydržel do druhého dne. Hned ho zkusím znovu.
Taky je znám jako mraky.Je to x let známý moučník ale stále se k němu vracím.
tak jsem se těšila na nový recept a oni jsou to ,,Mraky" :-(