Jak upéct minicheesecaky | recept
Jak upéct minicheesecaky | recept. V létě je nejlepší jíst venku, na čerstvém vzduchu prostě chutná všechno lépe. Proto je i dobré volit takový dezert, který se snadno transportuje i servíruje. Přesně to splňují následující minicheesecaky. Ať už se chystáte na výlet nebo na zahradní oslavu, určitě vám přijdou vhod. V teple rychle nepovolí a díky menšímu „balení“ rychle připravíte výslužku pro hosty.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na těsto:
- 1 vejce
- 100 cukru krystal
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla
- 2 lžíce vody
- špetku soli
Na náplň si přichystejte:
- 3 vejce
- 400 g lučiny nebo jiného čerstvého sýra
- 120 g třtinového cukru
- 1 zakysanou smetanu
- 1 lžíci cukru
- špetku skořice
V prvním kroku si přichystáme křehké těsto. Všechny ingredience nasypeme do hlubší mísy a rukama je pomalu zpracováváme. Když nám vznikne hladké těsto, vypracujeme z něj kouli, zabalíme ho do fólie a uložíme asi na půl hodiny v chladu.
Připravíme si formičky na muffiny, vymažeme je lehce tukem. Lžící odkrajujeme těsto a navlhčenými prsty ho vmačkáme do formičky tak, aby vznikly i hlubší okraje. Dále si přichystáme náplň. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Následně přidáme lučinu nebo jiný čerstvý sýr a ještě krátce prošleháme. Poté přilijeme sýrovou směs do formiček. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně 25 minut.
Mezitím si zakysanou smetanu smícháme s trochou cukru a skořice. Poté vyjmeme cheesecaky z trouby, náplň by měla být zpevněná. Povrch poklademe vrstvou zakysané smetany a vrátíme asi na 5 minut do trouby, smetana se krátce zapeče a získá tak lesklý vzhled.
Hotové cheesecaky necháme zcela zchladnout ve formičkách a poté je opatrně vyklopíme a podáváme. Pokud si je budeme brát s sebou na výlet, je určitě lepší do formičky vložit ještě cukrářské košíčky, aby nám cheesecaky vydržely lépe pohromadě.
Diskuze k článku