Jak upéct bezlepkový vánoční koláč | recept
Bezlepkový vánoční koláč | recept. Upéct bezlepkovou vánočku není vždy snadné. Jestliže s pečením teprve začínáte nebo máte rádi rychlé a jednoduché recepty, pak místo vánočky vyzkoušejte náš recept na vánoční koláč. Přirozeně bezlepkový vánoční koláč, jenž je plný ořechů a sušeného ovoce, budete mít velmi rychle upečený, můžete tak věnovat více času svým blízkým. Vánoční koláč chutí připomíná štolu.
Co je potřeba
- 2 vejce
- 100 g třtinového cukru
- 150 g másla
- 90 g kukuřičné mouky
- 30 g rýžové mouky
- 1/2 balíčku bezlepkového prášku do pečiva
- 1/2 lžičky perníkového koření
- 100 g mandlí
- 50 g rozinek nebo jiného oblíbeného sušeného ovoce
Bezlepkový vánoční koláč dozdobte podle svého vkusu, např. posypáním moučkovým cukrem podle vánoční šablony. Pokud nemáte vánoční šablonu, nevadí, na papír obkreslete tvary podle vykrajovaček na vánoční cukroví a poté tvary vystřihněte a papír použijte jako šablonu.
Případně můžete koláč potřít čokoládovou nebo citronovou polevou.
Tipy
- Pro lepší chuť a aroma můžete přidat 2 lžíce rumu.
- Mandle zkuste nahradit lískovými či vlašskými ořechy.
- Do těsta je možné přidat také citronovou šťávu či kůru z bio citronu.
- Koláč skvěle ochutí a provoní vnitřek vanilkového lusku.
Diskuze k článku