Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct banánový drobenkový dezert | recept

Jak upéct banánový drobenkový dezert | recept

Banánový drobenkový dezert | recept. Následující, velmi jednoduchý a rychlý dezert využijete tehdy, budete-li potřebovat zpracovat přezrálé banány. Dezert se dá připravit i zcela bez přidaného cukru, banány jsou sladké dost a komu by to nestačilo, může dezert pokapat medem.

Co je potřeba

  • 4 velké banány
  • 125 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • tuk na vymazání pekáčku
1

V misce promíchejte mouku, moučkový cukr a vejce. Prsty vše zpracujte do drobných hrudek.

Jak upéct banánový drobenkový dezert | recept
2

Připravujete-li dezert bez cukru, místo 125 g mouky použijte jen 60 g, přidejte 60 g strouhaného kokosu a hrst rozinek naložených v rumu. Udělejte drobenku stejným způsobem.

Jak upéct banánový drobenkový dezert | recept
3

Hodně zralé banány nakrájejte na kolečka a rozložte po celém dně menšího pekáčku v jedné vrstvě. Nezapomeňte vymazat máslem.

Jak upéct banánový drobenkový dezert | recept
4

Banány zasypte drobenkou a lehce ji přitlačte. Tuk nakrájejte na tenoučké plátky a pokryjte jimi celý povrch dezertu. Tuk můžete také v hrnku rozpustit a drobenku přelít. To záleží na vás, výsledek bude stejný. Pečte asi 25 minut při teplotě 190 °C, do zezlátnutí.

Jak upéct banánový drobenkový dezert | recept
5

Teplý dezert se při krájení rozsýpá. Po vychladnutí se zpevní a jde dobře krájet na porce. Ozdobit dezert můžete neslazenou ušlehanou smetanou a hoblinkami hořké čokolády.

Jak upéct banánový drobenkový dezert | recept
Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct staročeský medovník | recept
Jak upéct staročeský medovník | recept
Staročeský medovník | recept. Medovník je staré slovanské pečivo z medových plátů a krému. Na venkově, zejména rodiny včelařů, ho pekli podle rodinnýc…
Jak upéct Šalamounovy řezy | recept
Jak upéct Šalamounovy řezy | recept
Šalamounovy řezy | recept. Tento recept na Šalamounovy řezy znám již odmalička. Vcelku brzy jsem ho pak začala péct sama, je to šťavnatý koláč, který…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.