Jak upéct banánový drobenkový dezert | recept
Banánový drobenkový dezert | recept. Následující, velmi jednoduchý a rychlý dezert využijete tehdy, budete-li potřebovat zpracovat přezrálé banány. Dezert se dá připravit i zcela bez přidaného cukru, banány jsou sladké dost a komu by to nestačilo, může dezert pokapat medem.
Co je potřeba
- 4 velké banány
- 125 g hladké mouky
- 125 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vejce
- tuk na vymazání pekáčku
Krok 1
V misce promíchejte mouku, moučkový cukr a vejce. Prsty vše zpracujte do drobných hrudek.
Krok 2
Připravujete-li dezert bez cukru, místo 125 g mouky použijte jen 60 g, přidejte 60 g strouhaného kokosu a hrst rozinek naložených v rumu. Udělejte drobenku stejným způsobem.
Krok 3
Hodně zralé banány nakrájejte na kolečka a rozložte po celém dně menšího pekáčku v jedné vrstvě. Nezapomeňte vymazat máslem.
Krok 4
Banány zasypte drobenkou a lehce ji přitlačte. Tuk nakrájejte na tenoučké plátky a pokryjte jimi celý povrch dezertu. Tuk můžete také v hrnku rozpustit a drobenku přelít. To záleží na vás, výsledek bude stejný. Pečte asi 25 minut při teplotě 190 °C, do zezlátnutí.
Krok 5
Teplý dezert se při krájení rozsýpá. Po vychladnutí se zpevní a jde dobře krájet na porce. Ozdobit dezert můžete neslazenou ušlehanou smetanou a hoblinkami hořké čokolády.