Jak udělat znojemskou omáčku | recept. U omáčky je důležitá její chuť a správná hustota, ale důležité je také výběr omáčky k správnému pokrmu. Na talíři jídlo omáčkou nepřeléváme, ale pouze podléváme maso a zeleninu. Recept na znojemskou omáčku si určitě oblíbíte!
Co je potřeba
400 ml bešamelové omáčky 4 sterilované okurky trocha másla sůl mletý pepř cukr citronová šťáva nebo ocet
1
Do bešamelové omáčky vmícháme nakrájené okurky, které jsme si osmahli na másle.
2
Omáčku osolíme, opepříme a dochutíme špetkou cukru a octem či šťávou.
3
Omáčka by měla mít jemně nakyslou chuť.
4
Podáváme s vařeným hovězím a houskovými knedlíky.
Tipy
Když okurky nejprve osmahneme na másle, tak omáčka dostane lepší chuť.
Jak udělat pórkovou omáčku | recept. Recept na pórkovou omáčku. Zajímavostí je, že pórek byl pěstován již Egypťany, Řeky a Římany ve starověku. Dokonc…
Tipy na rajčatovou omáčku pro kuchařské začátečníky. Rajčatová omáčka nemusí nutně být tou „rajskou“, která českého strávníka provází od mateřské škol…
Jak udělat argentinské chimichurri s hovězí svíčkovou | recept. Argentinské chimichurri s hovězí svíčkovou - nebo-li zeleninová hustá omáčka. Jak si t…
Nálevy na okurky: Přinášíme recepty na šest druhů nálevů na okurky a jeden bonus. Kyselé okurky jsou asi nejoblíbenější nakládanou zeleninou. V mnohýc…
Kedlubnová omáčka | recept. Kedlubny, zdužnatělé hlízy brukve, jsou oblíbenou zeleninou. Jsou k dispozici po celý rok v odrůdách různých velikostí. Ba…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku