Jak udělat znojemskou omáčku | recept
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
10 až 30 minut
Jak udělat znojemskou omáčku | recept. U omáčky je důležitá její chuť a správná hustota, ale důležité je také výběr omáčky k správnému pokrmu. Na talíři jídlo omáčkou nepřeléváme, ale pouze podléváme maso a zeleninu. Recept na znojemskou omáčku si určitě oblíbíte!
Co je potřeba
400 ml bešamelové omáčky
4 sterilované okurky
trocha másla
sůl
mletý pepř
cukr
citronová šťáva nebo ocet
Krok 1
Do bešamelové omáčky vmícháme nakrájené okurky, které jsme si osmahli na másle.
Krok 2
Omáčku osolíme, opepříme a dochutíme špetkou cukru a octem či šťávou.
Krok 3
Omáčka by měla mít jemně nakyslou chuť.
Krok 4
Podáváme s vařeným hovězím a houskovými knedlíky.
Když okurky nejprve osmahneme na másle, tak omáčka dostane lepší chuť.