Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat pórkovou omáčku | recept

Jak udělat pórkovou omáčku | recept

Jak udělat pórkovou omáčku | recept. Recept na pórkovou omáčku. Zajímavostí je, že pórek byl pěstován již Egypťany, Řeky a Římany ve starověku. Dokonce se místy o něm zmiňuje také Starý zákon. Římané si ho natolik oblíbili, že měly zvláštní název pro zahrádky, na kterých ho pěstovali - říkali jim "porrinae".

Co je potřeba

1 středně velký pórek (bílá část)
1 lžíce másla
sůl
mletý pepř
500 ml smetany
3 lžíce hladké mouky
2 žloutky

1

Nejprve si nakrájíme nadrobno pórek.

2

Pórek podusíme na másle doměkka a podle chuti solíme a pepříme.

3

Ve čtvrtině smetany si rozmícháme mouku a zbylou smetanu uvedeme do varu.

4

Teplotu snížíme a vmícháme smetanu s moukou.

5

Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

6

Omáčku osolíme a přidáme do ní pórek, žloutky rozšlehané v troše studeného mléka a prohřejeme.

7

Podáváme s těstovinami či knedlíky a hovězím masem.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat znojemskou omáčku | recept
Jak udělat znojemskou omáčku | recept
Jak udělat znojemskou omáčku | recept. U omáčky je důležitá její chuť a správná hustota, ale důležité je také výběr omáčky k správnému pokrmu. Na talí…
Jak udělat rajčatovou omáčku | recept
Jak udělat rajčatovou omáčku | recept
Tipy na rajčatovou omáčku pro kuchařské začátečníky. Rajčatová omáčka nemusí nutně být tou „rajskou“, která českého strávníka provází od mateřské škol…
Jak uvařit kedlubnovou omáčku | recept
Jak uvařit kedlubnovou omáčku | recept
Kedlubnová omáčka | recept. Kedlubny, zdužnatělé hlízy brukve, jsou oblíbenou zeleninou. Jsou k dispozici po celý rok v odrůdách různých velikostí. Ba…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.