Jak udělat zajíce na smetaně |recept
Jak udělat zajíce na smetaně | recept. Recept na zajíce na smetaně. Zajíc váží v průměru 3,5 kg. Mladý zajíc má jemnější chuť. Starší zajíce nakládáme do marinády. Vyzkoušejte můj recept na zajíce na smetaně. Dobrou chuť!
Co je potřeba
1 zaječí zadek
60 - 80 g slaniny
drcený pepř
80 g másla
1 středně velká cibule
200 g kořenové zeleniny
sůl
3 - 4 zrnka pepře
2 - 3 zrnka nového koření
2 bobkové listy
200 ml bílého vína
2 lžíce hladké mouky
1 citron
200 g zakysané smetany
Naporcované maso protkneme proužky slaniny obalenými v drceném pepři.
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.
Přidáme maso, opečeme, osolíme, okořeníme, podlijeme částí vína a dusíme doměkka.
Během dušení maso několikrát obracíme a podléváme zbylým vínem.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, vmícháme mouku, kůru z citronu a osmahneme.
Zalijeme vodou a dobře povaříme.
Přidáme zakysanou smetanu a krátce prohřejeme.
Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou a propasírujeme přes cedník.
Na talíři maso přelijeme krémově zhoustlou omáčkou.
Dozdobíme šlehačkou a brusinkami a podáváme s houskovým knedlíkem.
Diskuze k článku