jaktak.cz

Jak udělat zajíce na smetaně |recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat zajíce na smetaně | recept. Recept na zajíce na smetaně. Zajíc váží v průměru 3,5 kg. Mladý zajíc má jemnější chuť. Starší zajíce nakládáme do marinády. Vyzkoušejte můj recept na zajíce na smetaně. Dobrou chuť!

Co je potřeba

1 zaječí zadek
60 - 80 g slaniny
drcený pepř
80 g másla
1 středně velká cibule
200 g kořenové zeleniny
sůl
3 - 4 zrnka pepře
2 - 3 zrnka nového koření
2 bobkové listy
200 ml bílého vína
2 lžíce hladké mouky
1 citron
200 g zakysané smetany

Krok 1

Naporcované maso protkneme proužky slaniny obalenými v drceném pepři.

Krok 2

Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.

Krok 3

Přidáme maso, opečeme, osolíme, okořeníme, podlijeme částí vína a dusíme doměkka.

Krok 4

Během dušení maso několikrát obracíme a podléváme zbylým vínem.

Krok 5

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, vmícháme mouku, kůru z citronu a osmahneme.

Krok 6

Zalijeme vodou a dobře povaříme.

Krok 7

Přidáme zakysanou smetanu a krátce prohřejeme.

Krok 8

Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou a propasírujeme přes cedník.

Krok 9

Na talíři maso přelijeme krémově zhoustlou omáčkou.

Krok 10

Dozdobíme šlehačkou a brusinkami a podáváme s houskovým knedlíkem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-zajice-na-smetane-recept.html