Jak udělat vepřovou panenku v pepřovo - česnekové marinádě s medem | recept
Jak udělat vepřovou panenku v pepřovo - česnekové marinádě s medem | recept. Recept na vynikající vepřovou panenku v medové marinádě. Nejlépe podávat s opečenými bramborami a čerstvým chřestem. Vyzkoušejte můj recept na vepřovou panenku, nebudete litovat a skvěle si pochutnáte.
Co je potřeba
plátky vepřové panenky (dle počtu osob)
Na pepřovou marinádu s česnekem:
2 dl oleje
2 lžíce černého pepře v celku
4 stroužky česneku
sůl
Na medovou marinádu s česnekem a chilli:
1 dl oleje
1 dl medu
4 stroužky česneku
1 lžička sekaných čerstvých chilli papriček
1 lžíce mleté sladké papriky
4 lžíce sojové omáčky
sůl
Vepřovou panenku zbavíme šlach a tuku, nakrájíme na plátky a z jedné strany zlehka naklepeme.
Část plátků potřeme rozmixovanou směsí oleje, česneku, soli a pepře a dáme do chladu odležet.
Nakrájené chilli papričky, mletou sladkou papriku, česnek, sůl, med, olej a sojovou omáčku rozmixujeme a hotovou směsí potíráme ostatní plátky masa z obou stran a opět necháme uležet.
Rošt grilu potřeme slaninou, aby se maso nepřipékalo.
Naložené plátky vepřové panenky grilujeme zprudka z každé strany 2 až 3 minuty tak, aby zůstalo šťavnaté.
Diskuze k článku