Jak udělat vepřovou krkovičku po starodávnu | rady
Jak udělat vepřovou krkovičku po starodávnu | rady. Recept na vepřovou krkovičku. Ochutnejte vepřovou krkovičku, kterou si dopřávali už naši předci na sváteční oběd. Recept na vepřovou krkovičku krok za krokem.
Co je potřeba
400 g krkovičky
sůl
směs bylinek
kousek čerstvého zázvoru
2 - 3 stroužky česneku
150 ml světlého nízkostupňového piva
3 lžíce sádla
středně velká cibule
Vepřové maso nakrájíme na kostky a vložíme do misky.
Osolíme, přidáme nasekané bylinky (rozmarýn, dobromysl, bazalka), nadrobno nakrájený zázvor, prolisovaný česnek a zalijeme pivem.
Necháme odstát 2 až 4 hodiny v lednici.
Na sádle osmahneme cibuli. Přidáme maso a ve vlastní šťáve dusíme doměkka.
Vepřovou krkovičku podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.
Varování
Šťávu nezahušťujeme ani necedíme.
Diskuze k článku