Jak udělat vepřovou krkovičku po starodávnu | rady
Jak udělat vepřovou krkovičku po starodávnu | rady. Recept na vepřovou krkovičku. Ochutnejte vepřovou krkovičku, kterou si dopřávali už naši předci na sváteční oběd. Recept na vepřovou krkovičku krok za krokem.
Co je potřeba
400 g krkovičky
sůl
směs bylinek
kousek čerstvého zázvoru
2 - 3 stroužky česneku
150 ml světlého nízkostupňového piva
3 lžíce sádla
středně velká cibule
Krok 1
Vepřové maso nakrájíme na kostky a vložíme do misky.
Krok 2
Osolíme, přidáme nasekané bylinky (rozmarýn, dobromysl, bazalka), nadrobno nakrájený zázvor, prolisovaný česnek a zalijeme pivem.
Krok 3
Necháme odstát 2 až 4 hodiny v lednici.
Krok 4
Na sádle osmahneme cibuli. Přidáme maso a ve vlastní šťáve dusíme doměkka.
Krok 5
Vepřovou krkovičku podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.
Šťávu nezahušťujeme ani necedíme.