Jak udělat tradiční bavorské špecle (Spätzle) | nejlepší recepty a rady
Špecle (Spätzle) se na první pohled podobají slovenským haluškám, na rozdíl od nich však těsto neobsahuje brambory. Špecle jsou druhem těstovin, jež se podávají jako příloha, zapečené s dalšími ingrediencemi, samostatný pokrm s různými omáčkami a dokonce i na sladko. Setkat se s nimi můžete v německé, rakouské nebo švýcarské kuchyni. V dnešním článku najdete několik osvědčených rad a receptů na přípravu tradičních bavorských špeclí. Toto jednoduché jídlo můžete uvařit i podle vlastní fantazie, v každé rodině se vaří trochu jinak a každý tvrdí, že jeho recept je nejlepší.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit citronové kuře s orzo rýží podle Nigelly Lawson | recept
Jednoduché jídlo z jednoho hrnce podle známé anglické autorky kuchařek Nigelly Lawson vás příjemně překvapí vyváženou pikantní chutí. Nigella měla něk…
Jak uvařit masové knedlíčky se špagetami | recept na těstoviny
Jak uvařit masové knedlíčky se špagetami | recept na těstoviny. Dnes si podle našeho návodu můžete uvařit těstoviny s omáčkou z rajčat a masovými koul…
Jak snadno upéct sušenky s jablky ze skořicové drobenky | oblíbený recept
Už jste někdy ochutnali crumble? Tyto snadné a výborné sušenky jsou totiž také z drobenky a ovoce. V našem receptu je skořicová drobenka doplněn…
Jak upéct ty nejlepší kakaové muffiny se smetanovou náplní | recept
Muffin je druh pečiva malých rozměrů a je určen ke konzumaci jednou osobou. Muffiny se pečou v různých variantách a základní těsto se může obohatit o…
Jak upéct výborný banánový chlebíček vhodný i pro diabetiky | recept
Banánový chléb (chlebíček i banana bread) je druh pečiva, při jehož výrobě zpracujete přezrálé banány. Na naše zvyklosti je to spíše jakýsi moučník s…