Co je potřeba
- brambory 500 g
- sladko kyselá okurka 5 ks
- 1 větší české jablko
- vařené vejce 4 ks
- slanečky 5 ks
- kapary 2 lžíce
- cibule 2 ks
- sůl, pepř
- citrón
- petrželka kudrnka
Připravte si majonézu, například podle tohoto receptu: recept na majonézu.
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Po změknutí brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na kostičky nakrájejte také okurky. Oloupejte jablko a nakrájejte jej na stejně velké kostičky. Nasekejte slanečky, kapary a cibuli.
Mezitím dejte vařit vejce natvrdo (cca 8 minut).
Přísady do bramborového salátu smíchejte, bramborový salát zamíchejte a podle chuti dosolte, opepřete a okyselte.
Pak bramborový salát urovnejte na mísu a nechejte jej ve studenu uležet několik hodin. Bylo také zvykem, že se prsty udělaly do zarovnaného bramborového salátu díry, aby salát mohl dýchat.
Před podáváním staročeského bramborového salátu dochuťte citrónem a petrželkou.
Zatím žádné komentáře.