Jak udělat rybízový džem snadno, rychle a bez chemie
Džem z červeného rybízu je jedním z nejoblíbenějších. Je výborný s pečivem ke snídani a také se bez něj neobejde linecké vánoční cukroví. Rybízové bobule obsahují spoustu želírovacích látek – pektinu. Při výrobě džemu proto není potřeba používat kupované želírovací přípravky.
V bobulích však najdete také zrníčka, která jsou jediným problémem při výrobě domácího rybízového džemu. Jsou při konzumaci nepříjemná a bývají častou příčinou, proč děti džem nechtějí. Náš recept vám poradí, jak si připravit domácí rybízový džem nejen bez chemie, ale i bez zrníček.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat rybízový džem | recept
Recept na domácí džem z rybízu. Rybízový džem je zřejmě nejčastěji připravovanou domácí zavařeninou. Úroda rybízu bývá vždy dobrá, a nám to prostě ned…
Jak udělat rybízovou šťávu za studena | recept
Jak udělat rybízovou šťávu za studena | recept. Recept na rybízovou šťávu vyráběnou za studena. Rybíz je velmi oblíbené ovoce, jen na trhu je ho velmi…
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Jak originálně na Becherovkou provoněný štolový chlebíček z tvarohového těsta
Místo tradiční štoly můžete z tvarohového těsta vykouzlit tento originální štolový chlebíček, kde vedle tradičních oříšků a rozinek chuť ozvláštn…
Jak z ovoce a svařáku upéct sladký a voňavý čaj na zahřátí
Není nic jednoduššího než pekáč plný šťavnatého ovoce osladit cukrem, přelít svařákem a provonět rumem a v troubě pak pečením přeměnit ve sladké…
Přečetl jsemsi pár názorů a zírám na ty babské rady, hlavně na tu paní s tím rumem. Asi je dost bohatá. Dále nevaří se tak dlouho jinak vitamín C je v čudu. A mikrovlnka? Dělám džem 50 let nikdy se mi nakazil a to může stát půl skleničky skleničky samozřejmě zavřené v lednici i půl roku. Divím se těm všelijakým názorům. Vypláchnu v horké vodě, taktéž víčka naleju horký džem, zavickuju a otočím na 1 hod dnem vzhůru a hotovo. Žádná věda. Rum radši vypiju.