Jak udělat pomazánku z rybího filé | recept
Pomazánka z rybího filé | recept. Pomazánka z rybího filé se hodí, když musíte zužitkovat plátky přírodně pečených ryb, na které už nikdo nemá chuť. Pomazánku nemusíte dělat jen z mořské ryby, hodí se na ní i ryby sladkovodní. Například kapr, kterého moje rodina nejí, kvůli jeho chuti a konzistenci masa, je v této úpravě nerozpoznatelný. Suroviny se dávají ve stejném objemovém poměru, (kromě cibulky), proto záměrně nepíšu množství.
Co je potřeba
- zbytky rybího masa (pečené filé, kapr, treska – jakákoliv ryba upravená přírodním způsobem)
- celer
- mrkev
- cibulka
- sůl
- mletý pepř
- citronová šťáva
- majolka
Omytou a očištěnou mrkev spolu s celerem rozstrouhete na velmi jemné nudličky. Nebojte se celeru, pokud na něj nejste alergičtí. Ve spojení s rybím masem má aromatickou, kořeněnou a velmi příjemnou chuť. Bez celeru tato pomazánka nebude správně chutnat. Cibulku pokrájejte nadrobno i s natí, pokud ji máte. Vše dohromady osolte, opepřete a přidejte citronovou šťávu. Promíchejte, aby se suroviny rovnoměrně rozdělily.
Diskuze k článku