Jak udělat hermelínovou pomazánku s vejci | recept
Hermelínová pomazánka s vejci | recept. Máte rádi hermelínovou pomazánku, ale v létě nemáte odvahu koupit si ji v obchodě? Máme pro vás snadný recept, podle kterého si ji uděláte doma sami a nemusíte se obávat zažívacích potíží. Budete mít jistotu, že pomazánka je skutečně čerstvá. Pomazánku využijete ke svačině nebo na jednoduché chlebíčky.
Co je potřeba
- 2 sýry hermelínového typu
- 100 g šunkového salámu
- 2 vejce natvrdo
- 1 středně velká cibule
- 2 malé nebo 1 větší naložená okurka
- 100 g majonézy
- 100 g tatarky (lze nahradit krémovitou smetanou)
- sůl
- mletý pepř
Připravíme si všechny potřebné suroviny. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Salám si necháme v obchodě nakrájet na plátky, budeme mít snadnější práci s jeho následným krájením na proužky. Okurky rozstrouháme na hrubším nudličkovém struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou vodu, aby pomazánka nebyla příliš řídká.
Diskuze k článku