Jak udělat pomazánku z rybího filé | recept
Pomazánka z rybího filé | recept. Pomazánka z rybího filé se hodí, když musíte zužitkovat plátky přírodně pečených ryb, na které už nikdo nemá chuť. Pomazánku nemusíte dělat jen z mořské ryby, hodí se na ní i ryby sladkovodní. Například kapr, kterého moje rodina nejí, kvůli jeho chuti a konzistenci masa, je v této úpravě nerozpoznatelný. Suroviny se dávají ve stejném objemovém poměru, (kromě cibulky), proto záměrně nepíšu množství.
Co je potřeba
- zbytky rybího masa (pečené filé, kapr, treska – jakákoliv ryba upravená přírodním způsobem)
- celer
- mrkev
- cibulka
- sůl
- mletý pepř
- citronová šťáva
- majolka
Krok 1
Pomazánka se připravuje ze stejného poměru rybího masa, celeru a mrkve. Cibulky se dává méně, přibližně polovina množství než u ostatních surovin.
Krok 2
Z rybího masa odstraňte všechny kosti, maso natrhejte nebo pokrájejte na kousíčky. Dejte si záležet, abyste odstranili i malé kousky kostí, je velmi nepříjemné mít kost zapíchnutou v krku nebo ústech.
Krok 3
Omytou a očištěnou mrkev spolu s celerem rozstrouhete na velmi jemné nudličky. Nebojte se celeru, pokud na něj nejste alergičtí. Ve spojení s rybím masem má aromatickou, kořeněnou a velmi příjemnou chuť. Bez celeru tato pomazánka nebude správně chutnat. Cibulku pokrájejte nadrobno i s natí, pokud ji máte. Vše dohromady osolte, opepřete a přidejte citronovou šťávu. Promíchejte, aby se suroviny rovnoměrně rozdělily.
Krok 4
Na závěr přidejte majolku. Množství si určíte sami, podle toho, jaké množství pomazánky připravujete. Pomazánka se musí dát mazat na pečivo. Hotovou pomazánku nechte alespoň hodinu v chladničce rozležet. Je výborná i na chlebíčky, zdobí se plátkem citronu a zelenou natí.