Jak udělat nepečený dort z tvarohu a arašídového másla zdobený ovocem | recept
Cukrářka Jana Baldová ukazuje, jak připravuje svůj nepečený dort z arašídového másla zdobený ovocem. Nejprve si připraví korpus z rozdrcených sušenek, ořechů a čokolády rozpuštěné v másle. Na pět nebo 10 minut zmrazíme. Je čas na náplň nepečeného dortu. V míse smícháme polotučný tvaroh, arašídové máslo, cukr a smetanu. Krém rozetřeme na korpus a opět na 15 minut umístíme do mrazáku. Nakonec dort z arašídového másla zdobíme ovocem stejně jako cukrářka Jana - použijeme ovoce, které máme rádi, například jahody, rybíz, ostružiny, šťavnatou karambolu (starfruit) rozříznutou na hvězdičky...
Co je potřeba
200 g ořechových sušenek
85 g másla
100 g tmavé čokolády
225 g měkkého tvarohu
200 g arašídového másla
55 h cukru moučka
125 ml smetany ke šlehání
vlašské ořechy
čerstvé ovoce na zdobení
Diskuze k videu