Jak upéct dechberoucí arašídové dortíčky z arašídového másla a třtinové melasy
Plně harmonické a v chuti i vůni intenzivní arašídové dortíčky, ve kterých dominuje spojení arašídového másla, třtinové melasy a voňavé vanilky. Tedy spojení veskrze intenzivních, plně harmonických ingrediencí, díky kterým se klasické základní košíčky přemění v dechberoucí arašídové dortíčky.
Co je potřeba
Z uvedeného množství upečete 18 dechberoucích arašídových dortíčků
- 200 ml mléka
- 3 lžičky vinného či jablečného octa
- 150 g arašídového másla
- 200 g třtinového cukru
- 3 lžíce třtinové melasy
- 100 ml oleje
- 2 lžičky vanilkového aroma
- 250 g hladké mouky
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ balíčku kypřícího prášku
- + 50 g nahrubo sekaných nesolených arašídů
Do mísy k arašídově máslové směsi nyní přilijte olej, provoňte vanilkovým aroma a obohaťte třtinovou melasou. Vše pečlivě propracujte do tmavého, voňavého arašídového základu, který již obsahuje veškeré plně harmonické ingredience zajišťující přeměnu klasických základních košíčků do dechberoucích arašídových dortíčků.
Tipy
- Velice snadno a jednoduše lze tyto dechberoucí arašídové dortíčky přeměnit ve stejně tak dechberoucí a plně harmonické kešu dortíčky. A to pouze tak, že veškeré arašídově laděné ingredience vyměníte za kešu variantu. Lahodné máslo z kešu oříšků se spolu s nahrubo nasekanými kešu oříšky na povrchu dortíčků zaslouží o jedinečnou, plně harmonickou jemnou chuť.
Diskuze k článku