Jak udělat nekynutý mazanec | recept na velikonoční pečivo
Jak udělat nekynutý mazanec | recept na velikonoční pečivo. Jednoduchý a hned hotový. Výborný velikonoční recept na nekynutý mazanec, který zvládnete hravě. Nevěříte? Recept na nekynutý mazanec vyzkoušejte a uvidíte sami.
Co je potřeba
150 g másla
150 g moučkového cukru
vanilkový cukr
2 vejce
250 g měkkého tvarohu
nastrouhaná kůra z citronu + 1 lžíce šťávy
1 lžíce rumu
500 g hladké mouky
1 sáček prášku do pečiva
70 g mandlí loupaných a nasekaných
50 g rozinek
1 vejce
2 lžíce mléka
moučkový cukr
Předehřejeme troubu na 170°C, máslo ušleháme s cukrem do pěny a přidáme vanilkový cukr a ještě minutu šleháme.
Poté postupně přidáme obě vejce, tvaroh, citronovou kůru a šťávu a rum. Zpracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mandle a doděláme těsto na moukou posypaném vále.
Do hotového pak ještě zapracujeme rozinky, vytvarujeme ho do koule a dáme na pekáč vyložený pečícím papírem.
Nožem na povrchu naznačíme kříž, mazanec potřeme vajíčkem a dáme péct.
Po půl hodině ho ještě můžeme potřít mlékem.
Dozlatova upečený mazanec necháme vystydnout a poté ho pocukrujeme.
Diskuze k článku