jaktak.cz

Jak udělat nekynutý mazanec | recept na velikonoční pečivo

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat nekynutý mazanec | recept na velikonoční pečivo. Jednoduchý a hned hotový. Výborný velikonoční recept na nekynutý mazanec, který zvládnete hravě. Nevěříte? Recept na nekynutý mazanec vyzkoušejte a uvidíte sami.

Co je potřeba

150 g másla
150 g moučkového cukru
vanilkový cukr
2 vejce
250 g měkkého tvarohu
nastrouhaná kůra z citronu + 1 lžíce šťávy
1 lžíce rumu
500 g hladké mouky
1 sáček prášku do pečiva
70 g mandlí loupaných a nasekaných
50 g rozinek
1 vejce
2 lžíce mléka
moučkový cukr

Krok 1

Předehřejeme troubu na 170°C, máslo ušleháme s cukrem do pěny a přidáme vanilkový cukr a ještě minutu šleháme.

Krok 2

Poté postupně přidáme obě vejce, tvaroh, citronovou kůru a šťávu a rum. Zpracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mandle a doděláme těsto na moukou posypaném vále.

Krok 3

Do hotového pak ještě zapracujeme rozinky, vytvarujeme ho do koule a dáme na pekáč vyložený pečícím papírem.

Krok 4

Nožem na povrchu naznačíme kříž, mazanec potřeme vajíčkem a dáme péct.

Krok 5

Po půl hodině ho ještě můžeme potřít mlékem.

Krok 6

Dozlatova upečený mazanec necháme vystydnout a poté ho pocukrujeme.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-nekynuty-mazanec-recept-na-velikonocni-pecivo.html