Jak udělat květákové smaženky | recept
08. Červenec 2021
Květákové smaženky | recept. Květák patří mezi košťáloviny, které jsou na trhu po celý rok. Má jemnou chuť, dá se konzumovat i syrový. V teplé kuchyni z něj připravujeme polévky, zapékaná a smažená jídla nebo nákypy. Květák se vaří s přídavkem citronové šťávy či octa, aby neztratil bílou barvu. Před úpravou ho rozebereme na růžičky a důkladně omyjeme. Květák obsahuje vitamin C, provitamin A, vitaminy skupiny B a z minerálních látek např. vápník, fosfor a draslík.
Co je potřeba
- 1 menší květák
- 100 g anglické slaniny nebo uzeného masa
- 50 g strouhaného sýra
- 1 vejce
- sůl
- špetka muškátového květu
- zelená petržel
- tuk na smažení
- suroviny na trojobal
Související články
Další zajímavé články
Jak zapéct květák s uzeninou | recept
Jak zapéct květák s uzeninou | recept. Květák je na trhu po celý rok, ale podzimní květák, vypěstovaný na poli nebo zahrádce, má mnohem lepší chuť. S…
Jak připravit květák v sýrovém těstíčku | recept
Květák v sýrovém těstíčku | recept. Květák obalovaný v sýrovém těstíčku s vínem se hodí nejen jako hlavní bezmasé jídlo. Doplněný tvarohovým nebo česn…
Jak zapéct květák s letní zeleninou | recept
Zapečený květák s letní zeleninou | recept. Pozdní léto a začátek podzimu je doba, kdy je největší výběr čerstvé zeleniny. Ti šťastnější sklízejí úrod…
Jak usmažit celerové kroketky | recept
Celerové kroketky | recept. Celer je zelenina, kterou znali již staří Egypťané. U nás se rozšířil v průběhu 17.-18. století. Celer obsahuje celou řadu…
Jak uvařit polévku s květákovými knedlíčky | recept
Květáková polévka s květákovými knedlíčky | recept. Květáková polévka se řadí k bílým zahuštěným polévkám. Je dostatečně hustá, a proto ji můžeme podá…
Diskuze k článku