Jak udělat jahodový sorbet | recept
Jahodový sorbet | recept. Sorbet je druh zmrzliny, který se vyrábí z ovocné šťávy nebo pyré, vody a cukru. Neobsahuje tuk, ale může obsahovat alkohol. Sorbet si snadno vyrobíte doma z právě dostupného ovoce. Ovoce se může dále dochutit citronovou šťávou, meduňkou, mátou. Množství cukru si každý upraví podle chuti a cukernatosti ovoce. Sorbet lze připravit i bez cukru, případně s umělým sladidlem, aby si na této osvěžující ovocné zmrzlině pochutnali i diabetici. V následujícím článku najdete postup na jednoduchý jahodový sorbet.
Co je potřeba
- 1 kg vyzrálých jahod
- šťáva z 1 citronu
- 250 ml vody
- 250 ml (hrnek) krupicového cukru
Umixovanou směs dáme do mrazničky, misku překryjeme pokličkou nebo přetáhneme alobalem. Po hodině mrznoucí směs opět chvilku mixujeme. Dělá se to proto, aby se zabránilo tvorbě velkých ledových krystalů. Krystalky se rozbijí a sorbet bude jemnější. Mixování opakujeme ještě dvakrát po hodině až dvou. Po třetím promíchání sorbet rozdělíme do nádob a necháme v mrazničce do druhého dne.
Tipy
Zkuste si připravit alkoholický sorbet přidáním alkoholu do směsi.
Diskuze k článku