Jak si udělat domácí jahodovou zmrzlinu | recepty
Domácí jahodová zmrzlina | recepty. K létu patří zmrzliny a jednou z těch nej je jahodová. Jahodové zmrzliny se nejde přejíst, vždy tu budou nové a lepší kombinace chutí. Jahodová s kokosem, mátou, bílou čokoládou a dokonce jsem ochutnala i s pepřem! Máte-li dostatek jahod a chuť na zmrzlinu, zkuste si ji udělat sami doma. Inspirací vám může být některý z následujících receptů.
Co je potřeba
Na zmrzlinu bez cukru:
- 400 g jahod
- plechovka kokosového mléka
- prášková Stevie nebo jiné umělé sladidlo
Na zmrzlinu s cukrem:
- 500 g jahod
- plechovka slazeného mléka (Salko)
- 250 ml smetany ke šlehání
- 40 g másla
- cukr na doslazení
Jahodová zmrzlina bez cukru
Jahody omyjte, očistěte od kališních lístků a rozmixujte s práškovou Stevií nebo jiným sladidlem. Jahody po zmražení budou kyselejší než původně byly, počítejte s tím. Bez přídavku umělého sladidla je zmrzlina jen pro otrlé, i když jíst se dá a osvěží. Část jahod odložte stranou a nakrájejte je na drobné kousky. Později je vmícháme do hotové zmrzliny.
Nakonec přidejte pokrájené kousky jahod a zamíchejte. Přelijte směs do mělké misky a dejte ji do mrazničky. Po hodině směs rozmixujte a dejte znovu mrazit. Asi za dvě hodiny bude zmrzlina po prošlehání krémová, tak akorát k podávání. Zmrzlina je po delší době tvrdá jako nanuk, pokud ji nespotřebujete hned, doporučuji naplnit do tvořítek na nanuky.
Diskuze k článku