Jak udělat houbový salát na zimu | recept
Houbový salát na zimu | recept. Houby jsou oblíbenou pochutinou a téměř každý Čech je houbař. Když už máme nasušeno dost hub do zásoby, je čas vyzkoušet nové recepty. Nabízím osvědčený recept na salát z hub a zeleniny. Je vhodný jako chuťovka nebo součást studeného pohoštění. Má vyváženou sladkokyselou chuť.
Co je potřeba
- houby
- mrkev
- papriku
- celer
- feferonku
- cherry rajče
- květák
na nálev:
- 220 ml 8% octa
- 780 ml vody
- 90 g cukru
- 25 g soli
- 15 kuliček pepře
- 20 kuliček nového koření
- 1 kuličku jalovce
- 1 ks hřebíčku
- 1 bobkový list
- 1,5 kávové lžičky hořčičného semínka
- 0,5 kávové lžičky mletého koriandru
Houby se zeleninou v míse smícháme. Pak plníme sklenice do dvou třetin tak, aby salát byl hezký i pro oko. Do každé sklenice přidáme bobkový list a zalijeme nálevem. Sklenice uzavřeme a zavaříme při teplotě 100 °C. Sklenice o obsahu 370 ml se zavařují 20 minut. Salát je po týdnu rozležený.
Upozornění: budete-li připravovat salát z václavek nebo jiných tužších druhů, je třeba prodloužit dobu předváření.
Tipy
Do hub je možné přidat několik lžic kečupu.
Diskuze k článku