Jak připravit pomazánku z pečené červené řepy | recept
Pomazánka z červené řepy | recept. Oblíbenost červené řepy v poslední době stoupá, už ji zdaleka neznáme jen v nakládané podobě. Lze ji uplatnit v mnoha různých pokrmech, následující recept představuje pomazánku z pečené řepy. A protože i ve vaření jsou někdy ty nejjednodušší recepty ty nejlepší, tak i zde stačí doplnit pár surovin, které chuť pečené řepy jen lehce doplní. Pokud tuto pomazánku namažete na čerstvé pečivo nebo chléb, sklidíte s ní určitě úspěch i u těch, kdo se neřadí mezi fanoušky řepy.
Co je potřeba
- 1 červenou řepu
- 100 g čerstvého sýra
- špetka soli a pepře
- ½ lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce vlašských ořechů
- bylinky na ozdobu (máta, pažitka či kopr)
V prvním kroku si v dostatečném časovém předstihu musíme připravit řepu. Její upečení trvá přibližně hodinu, můžete využít rozpálenou troubu při pečení něčeho jiného. Řepu je třeba lehce omýt, shora ji seříznout, zabalit do alobalu a vložit do trouby. Po přibližně hodině pečení v troubě rozpálené na 180 °C by řepa měla být měkká. Necháme ji vychladnout, případně ji můžeme nechat zabalenou v alobalu a uchovat až tři dni v ledničce.
Diskuze k článku