Jak připravit salát z opékaných paprik a cuket s česnekem a bazalkou | recept
03. Září 2024
Salát z opékaných paprik a cuket s česnekem a bazalkou | recept. Máme tu sezón letní zeleniny, využijte ji a připravte si rychlý salát. Potřebovat budete pouze několik snadno dostupných surovin. Hlavní chuťovou složku salátu zajišťuje cuketa a paprika. Nejideálnější je využít kombinaci zelené a červené papriky, obohatíte tím chuť salátu a zajistíte i estetický efekt. Salát je dále dochucen zálivkou, která se skládá z česneku, čerstvé bazalky a olivového oleje. Salát připravíte během chvíle, je velice jednoduchý, zvládne jej připravit i naprostný kuchařský začátečník.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 1 červenou papriku
- 1 zelenou papriku (někdy označovaná jako bílá nebo slovenská)
- 1 menší cuketu
- 2 stroužky česneku
- hrst bazalky
- 1 lžíci slunečnicového oleje
- trochu olivového oleje na zakápnutí
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit salát s nektarinkami a balkánským sýrem | recept
Jak připravit salát s nektarinkami a balkánským sýrem | recept. Salát z letní zeleniny je klasika, která sice neomrzí, ale občas je fajn zkusit něco n…
Jak připravit salát s kuskusem a grilovaným kuřetem | recept
Salát s kuskusem a grilovaným kuřetem | recept. V létě mnoho z nás dává přednost lehkému stravování s nenáročnou přípravou pokrmů. Přece jenom česká t…
Jak udělat nejjednodušší rajčatový salát s jarní cibulkou a zakysanou smetanou | recept
Rajčatový salát s jarní cibulkou a zakysanou smetanou | recept. Srpen patří rajčatům, můžeme si pochutnávat na nejrůznějších odrůdách. Jisté však je,…
Jak udělat salát z mladého zelí s jablkem a kešu oříšky s jogurtovou zálivkou | recept
Salát z mladého zelí s jablkem a kešu oříšky s jogurtovou zálivkou | recept. Sezóna čerstvé zeleniny je v plném proudu. Mezi čerstvou a v tuzemsku vyp…
Jak udělat salát z červené čočky a pohanky se zeleninou | recept
Salát z červené čočky a pohanky se zeleninou | recept. Salát jako oběd do práce nemusí být jen zeleninovou směsí, po níž máte brzy hlad. Když k zeleni…
Diskuze k článku