Jak udělat salát z mladého zelí s jablkem a kešu oříšky s jogurtovou zálivkou | recept
Salát z mladého zelí s jablkem a kešu oříšky s jogurtovou zálivkou | recept. Sezóna čerstvé zeleniny je v plném proudu. Mezi čerstvou a v tuzemsku vypěstovanou zeleninu patří i mladé zelí. Je křupavější a šťavnatější. Připravte si z něj salát podle následujícího receptu. Vedle zelí v salátu figurují jablka a kešu oříšky. Zálivka na salát se skládá z jogurtu, olivového oleje, octa a koření. Příprava salátu je jednoduchá a i poměrně rychlá. Jogurtová zálivka se postará o skvělé dochucení zelného základu.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na salát:
- 1/2 hlávky mladého zelí
- 2 jablka (nejlépe červená, ale postačíte si i se zeleným)
- 1 jarní cibulku
- hrst kešu oříšků
Na zálivku si přichystejte:
- 3 lžíce jogurtu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžíce vinného octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl a pepř, špetka drceného fenyklu
Jako první je potřeba zpracovat zelí. Odkrojte půl hlávky, druhou, kterou nebudete potřebovat, zabalte na těsno do potravinové fólie a uchovávejte v lednici. Při správném zabalení vydrží takto i několik týdnů. Zelí propláchněte a osušte v odstředivce na salát, poté ho nasekejte nebo nakrájejte na malé kousky. Připravené zelí nasypte do hlubší mísy. Jarní cibulku operte a nasekejte na tenké plátky a přidejte ji k zelí.
Jablka rozkrájíme na čtvrtky a zbavíme je jádřinců. Nejlépe se v salátu vyjímají červená jablka, vedle chuti totiž mají i estetický efekt. Pokud už máte, můžete použít i letní červená jablíčka. Pro tu správnou chuť si však postačíte i se zelenými jablky. Jablka nakrájejte na kostičky a přisypte je do mísy k zelí.
Diskuze k článku