Jak udělat houbový guláš | recept
Houbový guláš – recept. Houbový guláš patří mezi ty oblíbenější způsoby úpravy nasbíraných lesních hub. Houbový guláš je rychlý, velmi levný, a co víc – je akceptovatelný i těmi, kterým se v sezoně houby už trochu zajídají. Nabízíme osvědčený recept na houbový guláš bez masa, guláš se připravuje se zelenou paprikou a rajčaty. A jako přílohu připravíme těstovinovou rýži.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Vlastičko,
je to fajn ,že jste si pochutnali
a namrazili houby...ALE
největší tragedie na tom všem je ,že je to úplně jedno a zbývá jedna katastrofa : TEN VYKÁCENÝ LES!!!!!!!
přesto zdravím s údivem
j.
Další zajímavé články
Jak upéct houbovou nádivku | recept
Jak upéct houbovou nádivku | recept. Zakomponovat do slané nádivky houby bylo přímo osvícením. Kousky na másle podušených hub, ochucené česnekem a maj…
Jak udělat houbový salát na zimu | recept
Houbový salát na zimu | recept. Houby jsou oblíbenou pochutinou a téměř každý Čech je houbař. Když už máme nasušeno dost hub do zásoby, je čas vyzkouš…
Jak připravit dýňové hamburgery | recept
Dýňové hamburgery | recept. Existuje mnoho způsobů, jak zpracovat dýni, mezi ty netradiční může patřit třeba dýňový hamburger. Tato zdravá a lehká alt…
Jak uvařit šípkový džem (povidla) | recept
Šípkový džem | recept. Během září a počátkem října dozrávají plody plané růže ─ šípky. Šípky sbíraly už naše babičky a připravovaly z nich různé pocho…
Jak upéct zdravý ostružinový koláč | recept
Ostružinový koláč | recept. Ostružiny právě dozrávají a jejich jedinečná nakyslost skvěle doplňuje chuť koláčů, muffinů, džemů a mnoha dalších pochout…
Za naší chalupou vykáceli listnatý les. V rokli zůstalo hodně špalků, kolem kterých začaly růst václavky v hojné míře - jak je u této houby obvyklé. Muž vzal ten největší koš co měl na seno a přinesl ho za chvíli domů plný. Měli jsme moc rádi václoavkový guláš, který jsem vařila ve velikánském kastrole a potom studený umrazovala v polyetylenových sáčcích, které jsme stavěli do formiček z plechu, které muž vyrobil. (tácek a na něm rozkládací plechové krabice, do kterých se daly ty sáčky a naplnily. Potom když vše umrzlo, z krabice se natvarované sáčky vylouply a kásně se uskladňovaly bez zbytečných mezer v šuplateh. (mrazila jsem tak věci i z naší zabijačky). Guláš jsme potom měli skoro na celou zimu, byl to rychlý a dobrý oběd. Přikusovali jsme chléb a kyselou okurku. Guláš jsem vařila běžným způsobem jako guláš masový. Nejvíc práce bylo s čištění a nakrájením, ale potom výsledek stál za to!