Jak udělat cuketové bagety s bramborem | recept
Konec léta se blíží a s ním vrcholí i sezóna sklizně cuket. Cukety jsou vděčné, protože jsou pro pěstování poměrně nenáročné. Využití cuket při přípravě pokrmů je velice rozmanité. Cukety můžete smažit, péct, připravovat na studeno. Můj recept vám poradí, jak z cuket připravit lahodné cuketové bagety s bramborem. Jedná se o příjemné, lehké, letní jídlo. Snad vám budou cuketové bagety s bramborem chutnat. Přeji dobrou chuť!
Co je potřeba
- 1 velká cuketa
- 1 pór
- cca 5 velkých brambor
- 250 g mletého masa
- 250 g sýru chedar
- 1 vejce
- 4 stroužky česneku
- koření: americké brambory, adžika, červená sladká paprika - mletá, mletý kmín, sůl, pepř
- 150 g másla
- olej
- olivový olej
Oloupeme si brambory. Není třeba výrazné množství, cukety samy o sobě zasytí dost. Brambory budou sloužit jako příloha. Oškrábané brambory vyskládejte do pečící formy nejlépe z varného skla. Brambory ochuťte dle své chuti. Doporučuji použít koření na americké brambory a poskládat na brambory plátky másla.
Cukety oloupeme a vydlabeme jejich vnitřek. Cukety osolíme, mírně opepříme. Na spodek vyskládáme jemné plátky sýru čedar. Poté naskládáme orestované mleté maso, pokryjeme zbytkem čerstvého a nakrájeného pórku a celé posypeme sýrem čedar. Čedarem můžeme posypat celou směs. Na závěr pokapeme olivovým olejem a dáme zapéct.
Diskuze k článku