Jak udělat bramborové placičky s masovou směsí | recept
Bramborové placičky s masovou směsí | recept. Následující recept by se dal nazvat 2 v 1, je to spojení zdánlivě nesourodých jídel. Bramborové placičky spolu s masovou směsí však chutnají překvapivě dobře. Vyzkoušejte bramborové placičky sami podle našeho dnešního článku, určitě vám bude chutnat.
Co je potřeba
Na bramborové placky:
- 1 kg brambor
- 1 celé vejce
- sůl
- hladká mouka podle potřeby
Na masovou směs:
- 500 g vepřové kýty
- 1 cibule
- 350 g žampionů
- paprika sterilovaná bez nálevu
- feferony podle toho kolik snesete
- sádlo
- sůl
- mletá sladká paprika
Den předem vařené brambory rozstrouhejte na jemném struhadle nebo prolisujte. Přidejte sůl, trochu mouky a promíchejte. Pak utvořte důlek, do něj vyklepněte celé vejce, přidejte další mouku a ručně vypracujte bramborové těsto. Mouky nepřidávejte moc, aby placky nebyly moc tuhé, těsto udělejte trochu řidší než na knedlíky. Nebojte se toho, nelze nic pokazit.
Z těsta utvořte válec a nakrájejte ho na dílky. Jednotlivé části pak rozválejte na tenké placičky. Lépe vypadají, když jsou malé, ale pro větší rodinu nebo velké jedlíky to vzdejte a dělejte větší. Placky opečte na mašlovačkou potřené pánvi z obou stran. Tukem šetřete, správně by se měly péci nasucho a teprve pak potřít.
Tipy
Pokud vám bramborové placky zbydou, potřete je švestkovými povidly a ohřejte v troubě, babičky to dělávaly běžně.
Diskuze k článku