Jak udělat bramborové placičky s masovou směsí | recept
Bramborové placičky s masovou směsí | recept. Následující recept by se dal nazvat 2 v 1, je to spojení zdánlivě nesourodých jídel. Bramborové placičky spolu s masovou směsí však chutnají překvapivě dobře. Vyzkoušejte bramborové placičky sami podle našeho dnešního článku, určitě vám bude chutnat.
Co je potřeba
Na bramborové placky:
- 1 kg brambor
- 1 celé vejce
- sůl
- hladká mouka podle potřeby
Na masovou směs:
- 500 g vepřové kýty
- 1 cibule
- 350 g žampionů
- paprika sterilovaná bez nálevu
- feferony podle toho kolik snesete
- sádlo
- sůl
- mletá sladká paprika
Krok 1
Den předem vařené brambory rozstrouhejte na jemném struhadle nebo prolisujte. Přidejte sůl, trochu mouky a promíchejte. Pak utvořte důlek, do něj vyklepněte celé vejce, přidejte další mouku a ručně vypracujte bramborové těsto. Mouky nepřidávejte moc, aby placky nebyly moc tuhé, těsto udělejte trochu řidší než na knedlíky. Nebojte se toho, nelze nic pokazit.
Krok 2
Z těsta utvořte válec a nakrájejte ho na dílky. Jednotlivé části pak rozválejte na tenké placičky. Lépe vypadají, když jsou malé, ale pro větší rodinu nebo velké jedlíky to vzdejte a dělejte větší. Placky opečte na mašlovačkou potřené pánvi z obou stran. Tukem šetřete, správně by se měly péci nasucho a teprve pak potřít.
Krok 3
Maso nakrájejte na nudličky, raději drobnější. Cibuli pokrájejte na drobné kostičky, papriku na proužky a žampiony na plátky. Jestliže nemáte k dispozici čerstvé žampiony, použijte konzervované, předem scezené a okapané.
Krok 4
Na rozpáleném sádle osmažte cibuli dorůžova, přidejte lžíci mleté papriky, osmahněte a vložte maso. Za stálého míchání opečte. Jestliže se maso přichytává, raději než tuk přidejte velmi malé množství vody. Voda se musí odpařit, proto ji přidávejte opatrně.
Krok 5
K opečenému měkkému masu přidejte houby, jemně podrcené feferony, osolte a před koncem úpravy přidejte sterilovanou papriku nakrájenou na proužky. Prohřejte a ihned podávejte s bramborovými plackami. Ať vám chutná!
Pokud vám bramborové placky zbydou, potřete je švestkovými povidly a ohřejte v troubě, babičky to dělávaly běžně.