Jak si uvařit indické máslové kuře Butter Chicken | recept
Jak si uvařit indické máslové kuře Butter Chicken | recept. Jak si doma uvařit pravé indické jídlo? Jedno z nejoblíbenějších je máslové kuře butter chicken. Jedná se o šťavnaté kousky kuřete v husté smetanové omáčce. Jedinečnou chuť tomuto jídlu dodává koření. Barevné koření je nejdůležitější ingredience indické kuchyně. Indické jídlo je jídlo mnoha chutí, barev a vůní. Držte se receptu a zjistíte, že jde o jednoduchou úpravu kuřecího masa. Kdo nemá rád maso, může ho nahradit například kousky balkánského sýra nebo kousky brambor. Pouze přizpůsobí délku vaření, aby se sýr příliš nerozvařil.
Co je potřeba
- 500 g kuřecího masa
marináda:
- čajová lžička koření garam masala
- 100 g bílého jogurtu
- půl čajové lžičky kari nebo kurkumy
- 3 stroužky česneku
omáčka:
- malá cibule
- 50 g másla
- kousek čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička koření garam másala
- 1 lžička kurkumy nebo kari koření
- 1 plechovka nakládaných rajčat
- 1 malý rajský protlak
- sůl
- 250 ml sladké smetany
Do hrnce na cibuli vyklopíme celou plechovku rajčat i s rajčatovým protlakem. Čerstvý zázvor nastrouháme najemno a také přidáme do omáčky.
Omáčku provaříme, trochu zředíme vodou a rozmixujeme dohladka.
Jako příloha se hodí rýže, ale nejlépe k indickému butter chicken ladí placky naan.
Tipy
Diskuze k článku