Jak si udělat domácí křeník do zásoby | recept
Křeník | recept. Křen je trvalka, kterou najdeme snad v každé zahradě. Největší sílu má křen sklízený na podzim. Křen má vysoký obsah vitaminu C. Používá se čerstvý strouhaný jako příloha k jídlům, na přípravu studených omáček, při nakládání zeleniny, na zpestření chuti jídel nebo k rybám. V lidovém léčitelství se používají křenové placky jako obklady na bolavá místa při revmatickém onemocnění. Postrouhaný křen smíchaný s medem podporuje trávení a prokrvuje tkáně. Pozor si musejí dávat lidé s onemocněním žaludku, pro ně není křen vhodný. Aby se uchovala jeho typická štiplavost a ostrá chuť, křen se nesmí dlouho vařit. Předkládáme návod, jak si připravit křen do zásoby přes zimu.
Dobry den, diky za super recept. Rada bych ho zkusila, jenze nemame sklep a v lednici ho az do zimy schovavat nechci. Nicmene mame mistnost, kde je tak kolem 14-17 stupnu, podle teplot venku, myslite, ze by tam od podzimu do konce zimy vydzel? Bez zavareni to asi nepujde ze?