Jak si nejlépe vychutnat svatomartinskou husu
S příchodem listopadu se k nám každoročně vrací stará dobrá tradice – pečená husa na svatého Martina. Tento zvyk má své kořeny hluboko v minulosti a je neodmyslitelně spojen s koncem sklizně a příchodem zimy. Společně s mladým vínem a teplým krbem vytváří husa atmosféru pohody a sounáležitosti. K svatomartinské huse se hodí celá řada příloh, které podtrhnou její chuť a vytvoří harmonický chuťový zážitek.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Svatomartinská husa: Tradice s historickými kořeny
Svatý Martin, římský voják, který se později stal biskupem v Tours, je uctíván po celé Evropě. Podle legendy se skryl před pronásledovateli v husím ch…
Jak uvařit chodské švestkové knedlíky
Jak uvařit chodské švestkové knedlíky | recept na ovocné knedlíky. Chuť těchto knedlíků si matně pamatuji z dětství. Byly otcovým oblíbeným jídlem a p…
Jak uvařit bramborové knedlíky se sýrem | recept
Bramborové knedlíky se sýrem | recept. Nabízím trochu jiný recept na bramborové knedlíky. Těsto je vláčnější a jemnější než klasické, přidává se do ně…
Jak udělat pečené kuře s knedlíky | recept
Jak udělat pečené kuře s knedlíky | recept. Vyzkoušejte recept na pečené kuře s knedlíky a se zelím. Pečené kuře s knedlíky a se zelím, to je česká kl…
Jak uvařit krůtí prsa na jarní způsob?
Je tady konec zimy a mnozí z nás se nemohou dočkat jara. I když si zatím nemůžeme na zahrádce utrhnout vlastní ovoce nebo sklidit zeleninu, nic n…