Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si nejlépe vychutnat svatomartinskou husu

svatomartinská husa

S příchodem listopadu se k nám každoročně vrací stará dobrá tradice – pečená husa na svatého Martina. Tento zvyk má své kořeny hluboko v minulosti a je neodmyslitelně spojen s koncem sklizně a příchodem zimy. Společně s mladým vínem a teplým krbem vytváří husa atmosféru pohody a sounáležitosti. K svatomartinské huse se hodí celá řada příloh, které podtrhnou její chuť a vytvoří harmonický chuťový zážitek.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit chodské švestkové knedlíky
Jak uvařit chodské švestkové knedlíky
Jak uvařit chodské švestkové knedlíky | recept na ovocné knedlíky. Chuť těchto knedlíků si matně pamatuji z dětství. Byly otcovým oblíbeným jídlem a p…
Sv. Martin
Jak vznikla tradice oslav svatého Martina?
V dávných dobách, za vlády římských císařů, žil mladý muž jménem Martin. Narodil se v dnešním Maďarsku a byl synem římského legionáře. Od útlého věku…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.