Jak připravit zapečený květák s Nivou | recept
Zapečený květák s Nivou | recept. Následující recept je na rychlé a na přípravu nenáročné letní jídlo. Je obměnou tradičního květáku na „mozeček“. Zapečený květák se dá jíst teplý k obědu, nebo také studený jako svačina. Zapečený květák je pokrmem na dny, kdy se vám nechce nijak složitě vyvařovat. Recept je základní, samozřejmě lze vylepšit například přidáním pokrájené šunky, to už nechám na každém z vás.
Co je potřeba
- 1 menší květák
- 200 g Nivy
- 3 vejce
- 200 ml smetany
- sůl
- pepř
- cibule
- malá červená paprika
Vychladlý květák rozebereme nebo pokrájíme na drobné části. Nivu nastrouháme na struhadle s většími oky. Cibuli pokrájíme nadrobno, pokud máme cibulku s natí, přidáme i zelenou část. Červenou papriku také najemno pokrájíme. Paprika se přidává na oživení a lepší vzhled pokrmu, může se nahradit jinou barevně výraznou zeleninou.
Diskuze k článku