Jak připravit smetanové rizoto s pórkem, kurkumou a dýňovými semínky | recept
Smetanové rizoto s pórkem, kurkumou a dýňovými semínky | recept. V současnosti lze koupit velké množství druhů rýže, každá se hodí pro jiné účely a každá má i jinou chuť. Pokud použijete pro určitý pokrm tu správnou rýži, dokážete tak jídlo posunout o kategorii výš. Například pro rizoto se hodí kulatozrnná rýže, často je i na obalu uvedeno, že je vhodná pro přípravu tohoto pokrmu. V následujícím receptu hraje vedle rýže důležitou roli i pórek, cibule a česnek, které zajistí jídlu ten správný základ. Další důležitou chuťovou složkou je cuketa a paprika. Nejen estetický dojem umocňuje použití kurkumy, pokrmu dodá orientální nádech. Zakysaná smetana se pak postará o sametovou konzistenci rizota. Díky svěží barvě a skvělé chuti dýňových semínek a řeřichy budete mít pocit, že jaro je už za dveřmi.