Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit smažené banány | recept

Jak připravit smažené banány | recept

Smažené banány | recept. Někdy se stane, že nám zbydou banány s hnědou slupkou a nikdo je nechce. Hnědá barva slupky je jen kosmetickou vadou, uvnitř bývá banán krásně bílý a byla by škoda ho vyhodit. Banány s hnědými skvrnami jsou hodně zralé a sladké. Dá se z nich udělat rychlý smažený moučník, který chutná nejenom dětem. Poradíme vám, jak na to.

 

Co je potřeba

  • 3 zralé až přezrálé banány
  • 1 vrchovatá polévková lžíce bílého jogurtu
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 1 polévková lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 celé vejce
  • špetka soli
  • trochu cukru (nemusí být)
  • olej na smažení
  • moučkový cukr na posyp
1

Vybereme hodně zralé banány, rozdělíme je na dvě poloviny a každou půlku rozřízneme podélně. Máme z každého banánu 4 kusy.

2

V misce ušleháme metlou těstíčko z jogurtu, mouky, kokosu, skořice, špetky soli a vejce. Cukr přidáme podle toho, jak sladké jsou banány. Někdy se nemusí přidávat vůbec. Cukr může být i hnědý, dodá karamelovou chuť. Těstíčko musí být o něco hustější než na lívance. Je-li řídké, zahustěte ho podle potřeby kokosem.

3

Na pánvi rozehřejte olej nebo lépe kokosový tuk. Jednotlivé kousky banánů obalujte ze všech stran v těstíčku a vkládejte do rozpáleného oleje. Po chvilce pomocí obracečky banány obraťte a dosmažte i z druhé strany.

4

Na talíři posypte cukrem, dozdobte čokoládou a ušlehanou smetanou. Dospělí si moučník mohou ozdobit vaječným likérem. Jí se teplé i studené.

 

Tipy

Stejným způsobem si můžete připravit i kolečka kompotovaného ananasu.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct banánovou bábovku | recept
Jak upéct banánovou bábovku | recept
Banánová bábovka | recept. Následující recept využijete, zbydou-li vám doma přezrálé hnědé banány, na které už nikdo nemá chuť. Uvnitř bývají banány j…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.