Jak připravit smažené banány | recept
Smažené banány | recept. Někdy se stane, že nám zbydou banány s hnědou slupkou a nikdo je nechce. Hnědá barva slupky je jen kosmetickou vadou, uvnitř bývá banán krásně bílý a byla by škoda ho vyhodit. Banány s hnědými skvrnami jsou hodně zralé a sladké. Dá se z nich udělat rychlý smažený moučník, který chutná nejenom dětem. Poradíme vám, jak na to.
Co je potřeba
- 3 zralé až přezrálé banány
- 1 vrchovatá polévková lžíce bílého jogurtu
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 1 polévková lžíce strouhaného kokosu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 celé vejce
- špetka soli
- trochu cukru (nemusí být)
- olej na smažení
- moučkový cukr na posyp
Krok 1
Vybereme hodně zralé banány, rozdělíme je na dvě poloviny a každou půlku rozřízneme podélně. Máme z každého banánu 4 kusy.
Krok 2
V misce ušleháme metlou těstíčko z jogurtu, mouky, kokosu, skořice, špetky soli a vejce. Cukr přidáme podle toho, jak sladké jsou banány. Někdy se nemusí přidávat vůbec. Cukr může být i hnědý, dodá karamelovou chuť. Těstíčko musí být o něco hustější než na lívance. Je-li řídké, zahustěte ho podle potřeby kokosem.
Krok 3
Na pánvi rozehřejte olej nebo lépe kokosový tuk. Jednotlivé kousky banánů obalujte ze všech stran v těstíčku a vkládejte do rozpáleného oleje. Po chvilce pomocí obracečky banány obraťte a dosmažte i z druhé strany.
Krok 4
Na talíři posypte cukrem, dozdobte čokoládou a ušlehanou smetanou. Dospělí si moučník mohou ozdobit vaječným likérem. Jí se teplé i studené.
Stejným způsobem si můžete připravit i kolečka kompotovaného ananasu.