Jak připravit sladké potěšení pro dospělé, aneb luxusní smetanově karamelová omáčka s alkoholem
13. Leden 2023
Karamelová omáčka | recept pro dospělé. Opravdu mimořádná specialita, která svou chutí, vůni i složením zaujme především mlsné dospělé. Je totiž plná kávy, rumu, kakaa a smetany a lze jí ochutit palačinky, pokapat zmrzlinový pohár či ozvláštnit ovocný salát. Ovšem vychlazená přímo z lednice jen tak na lžičce je doslova neodolatelná.
Co je potřeba
Do karamelového základu:
- 250 ml 33% smetany ke šlehání
- 250 g krupicového cukru
- 70 g másla
Na dochucení:
- 150 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce tmavého kakaa
- 1 lžíce rozpustné kávy
- 100 ml rumu (dle chuti a konzistence i více)
Tipy
- Dětská verze: Ve smetaně k dochucení rozmíchejte pouze kakao a spolu se špetkou skořice přidejte do karamelového základu. Omáčku poté nařeďte plnotučným mlékem.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit sladký dýňový topping se skořicí | recept
Neobyčejný dýňový topping, který uskladněný ve sklenici vydrží do dlouhé zimy. Svou neobvyklou vůní a sladkou chutí zpříjemní zimní dny, kdy u srdce z…
Jak upéct listový koláč s oříškovým krémem a rebarborou | nejlepší recept
Jak upéct listový koláč s oříškovým krémem a rebarborou | nejlepší recept. Na zahrádkách v těchto dnech hraje prim rebarbora. A v tomto rece…
Jak na kouzelně karamelové kostky s oříšky, semínky a čokoládovou polevou | recept
Nasucho opražená směs ořechů a drobných semínek, která je na plechu promísená se smetanově jemnou karamelovou omáčkou a v závěru doplněná tmavou…
Jak na unikátní mrkváč s tvarohovým krémem | recept na kořeněný moučník
Jak na unikátní mrkváč s tvarohovým krémem | recept na kořeněný moučník. Prvotřídní, příjemně kořeněný zákusek, který v kontextu s přidanou…
Jak upéct krémovník s tmavou tvarohovou náplní a sladkou sněhovou krustou | recept
Jak upéct krémovník s tmavou tvarohovou náplní a sladkou sněhovou krustou | recept. Velmi elegantní moučník s líbivě kontrastním vrstvením a neod…
Diskuze k článku