Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 2 hrsti lněných semínek
  • 2 hrsti slunečnicových semínek
  • 2 lžíce chia semínek
  • 2 hrsti hrozinek
  • 1 lžíci mandlí
  • 70 g vysokoprocentní hořké čokolády
  • 25 g másla
1

V prvním kroku si přichystáme všechna semínka. Postupně je rozemeleme na jemno, včetně těch chia. Nameleme i mandle. Všechno nasypeme do kutru a ještě společně promixujeme spolu s propláchnutými hrozinkami. Několika pulzy mixéru bychom měli dosáhnout lepivé konzistence. Pokud by se vám zdála lepivost nedostatečná, přidáme ještě trochu vody. Semínkové těsto vyklopíme do mísy.

2

Na čokoládovou polevu si ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a přidáme i máslo nakrájené na kostičky. Metličkou mícháme, dokud nám nevznikne hladká konzistence, poté odstavíme, aby se čokoláda nezačala připalovat nebo se v ní nezačaly vytvářet hrudky.

3

Asi třetinu čokolády nalijeme do semínkového těsta. Důkladně promícháme, díky přidané čokoládě získají pralinky jemnou chuť a snadněji zatuhnou. Připravíme si formy na pralinky, pokud je nevlastníme, vystačíme si s formičkami na malé košíčky nebo na malé muffiny. Pokud máme silikonové formy, stačí je pouze vypláchnout, kovové je třeba trochu vymazat. Po lžičkách pak vtlačujeme těsto do forem, případně v namočených rukách vyválíme kuličku a tu vložíme do košíčku.

4

Zbylou polevu vlijeme opatrně na těsto, vytvoří se tak jakási zátka. Následně vložíme do lednice a necháme alespoň 3 hodiny zatuhnout. Hotové pralinky opatrně vyjmeme z formiček a podáváme. Uchováváme v chladu.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno