Jak připravit pečený citrusový čaj se zázvorem | recept
Jak připravit pečený citrusový čaj se zázvorem | recept. Není lepší čaj než čaj poctivý, výrazný, a především doma připravený, tedy v tomto případě doslova upečený. Oslazené a kořením provoněné kousky citrusů, jablek a výrazného zázvoru jsou po upečení výtečným základem pro čaj, který zahřeje, potěší, ale i zdraví utuží. A vůbec nezáleží na tom, že to vlastně pravý čaj není.
Co je potřeba
- 4 pomeranče
- 2 citrony
- 2 jablka
- 50 g čerstvého zázvoru
- 2 celé skořice
- 10 hřebíčků
- 4 lžíce krupicového cukru
- 50 ml rumu (lze vynechat)
Z horkého ovoce odstraňte koření, promíchejte a i se vzniklou šťávou plňte do čistých sklenic, které zavíčkujte a nechejte v pokojové teplotě zvolna chladnout. Následně skladujte na chladném a tmavém místě.
Pro přípravu čaje pak stačí dát 3–4 lžíce směsi do hrnečku, zalít vroucí vodou a dle chuti dosladit.
Tipy
Lehce karamelovou chuť čaji dodáte přidáním třtinového cukru místo krupicového, ovšem na doslazení je výborný i med. Čaj rovněž báječně doplní hrst rozinek přisypaných a promíchaných s horkým, upečeným ovocem.
Diskuze k článku